20 július 2023

Kommentek:

Off
 július 20, 2023
 Off
kutya hamvasztás tudnivalók

Minden gazdinak tisztában kell lennie a kutya hamvasztás tudnivalóival. Ön tudja, hogy mivel jár ez a döntés? Ha nem, most részletesen bemutatjuk.

A halál ugyan minden élet része, mégsem tudjuk, hogy mit tegyünk, amikor szemtől-szembe találjuk magunkat vele. Egyrészről nem tudhatjuk, hogyan fogunk reagálni, hogyan birkózunk meg a súlyával, ha lecsap ránk, másrészről a gyakorlati része sem magától értetődő mindenki számára.

A kisállatok halála is komoly érzelmi traumát jelent, tetézve azzal, hogy a temetésükről is gondoskodnia kell a gazdinak. A temetést elintézheti a hagyományos módon, egy dobozzal, ásóval és a kertben elföldelheti az elhunyt kedvencét. A másik lehetőség, hogy modern kisállat hamvasztást rendel a kutyusnak.

Az állathamvasztás egyik fő ismérve, hogy humánus eszközt ad a gazdi kezébe a búcsúhoz. Minden gazdi számára ideális, mert lakóhelytől, tervektől függetlenül lehet intézni és a hamvakkal később a belátása szerint tehet.

A hamvasztás egyedi és együtt érző

kutya hamvasztás tudnivalók

A tudnivalókat érdemes minden részletükben megismerni, így tisztában lesz azzal a gazdi, hogy milyen szolgáltatást vesz igénybe és mit kap a pénzéért. A hamvasztás a fővárosban élők számára elérhető elsősorban, ám vidéki helyszínekre is kiszállunk.

Mivel a hamvasztóberendezésünk mobil, ennek köszönhetően megspórolunk több utat az ügyfélnek és a helyszínen el tudjuk végezni a hamvasztást. Akár a kertben, a kisállat életének helyszínén is megtörténhet a búcsúztatással egybekötött hamvasztás. A hamvasztás egyedi, tehát minden alkalommal csakis egyetlen állat kerül a kemencébe, nem keverednek a hamvak más állatok maradványaival.

A kollégák maguk is nagy állatbarátok, együtt éreznek minden egyes veszteséggel. A hamvasztás az állat súlyától függően lehet egy óra vagy kettő óra is. Ez alatt az idő alatt a gazdinak lehetősége van megvárni a hamvasztás végét és zavartalanul búcsút venni a kutyusától. A gazdi gyertyát is gyújthat akár és útjára bocsáthatja a kisállat lelkét. Nem fogjuk siettetni, mert az elengedést nem is lehet meggyorsítani. A kollégák ezután eltávolítják az állat hamvait a kemencéből és az ehhez biztosított urnába helyezik hiánytalanul.

Egy állat testének körülbelül 3,5%-kát jelenti a hamvasztás után megmaradt por mennyisége. Természetesen saját urnát is elfogadunk, illetve kerülhetnek a hamvak szóróhengerbe is, ami akkor praktikus, ha a későbbiekben a hamvak szétszórását tervezi a gazdi. Viszonylag új keletű dolognak számít az úgynevezett kegyeleti ékszer használata, ami az urnához hasonlóan tárolja  a hamvakat. Tulajdonképpen egy medálról van szó, ami lehet tappancs vagy kutya formájú és dísztárgyként helyet kaphat bárhol. Végleges vagy ideiglenes tárolókat is elfogadunk.

A hamvasztás ára ügyfélbarát

kutya hamvasztás tudnivalók

A hamvasztás ára tehát magába foglalja a megtett utat, a hamvasztás procedúráját, valamint a hamvaknak biztosított urnát is. Az árat módosíthatja az állat súlya, a hamvasztás helyszíne és az ehhez megtett távolság.

Az állatok az életünk részei, egy gazdinak több négylábú kedvence is lehet, de egyik sem helyettesíti a másikat. Minden cica, kutya, hörcsög, nyuszi külön-külön kis karakter, amiket nem lehet megismételni, mindannyian megérdemlik a méltó búcsúztatót.

A búcsúztatás ólomsúlyú terhét és sajgó fájdalmát nem kell egyedül a vállára vennie. Forduljon hozzánk bizalommal és rendelje meg a kisállat hamvasztást! Az érdeklődőknek minden kérdésre tudunk válaszolni a honlapunkon található telefonszámon. Segítünk a gyász terhének elviselésében egy profin megszervezett búcsúztatóval.

Comments are closed.