22 január 2024

Kommentek:

Off
 január 22, 2024
 Off
kisállat hamvasztás Budapesten

A kutya hamvasztás lehet az eltávozott kedvence búcsúztatásának egyik opciója. Adja meg a végtisztességet szeretett négylábújának modern eszközökkel!

A kisállatok megbecsült házi kedvencek

A házi kedvencek élete köztudottan nem teszi ki egy emberi élet hosszát. Ez a tény azt is jelenti, hogy az állat tulajdonosoknak többször is fel kell készülniük a kedvencek búcsúztatására. Ez a kérdés már csak azért is annyira nagy jelentőségű, mert egyre többen mondhatják magukat kisállat tulajdonosnak.

Az emberek sokkal nagyobb számban vesznek magukhoz cicát, kutyát, egyéb, lakásban is tartható állatot, mint korábban. Ennek egyik oka, hogy sokan többre értékelik az állatokat, mint korábban, társként, családtagként tekintenek rájuk. A változás kifejezően tükrözi a jelenlegi, törvénybe foglalt megnevezés is, ami társállatként hivatkozik a házi kedvencekre.

Szerencsére az állatorvoslás is sokat fejlődött az elmúlt években, évtizedekben, így lehetségessé vált meghosszabbítani a kisállatok életét, leküzdeni betegségeket. Ám a vég így is eljön egyszer és magával viszi a szeretni való szőrmókokat.

kisállat hamvasztás Budapesten

A kisállatok halálát is másként kezelik a gazdik

Az állatok szerepének felértékelődése magával hozta a házi kedvencek halála utáni eljárások megváltozását is. Az állatok már nem egy gyűjtőhelyen végzik, ahol úgy bánnak a testükkel, mint valami hulladékkal. A gazdiknak több alternatíva is rendelkezésére áll. Ezek az alternatívák egyre inkább a humánus irányba mutatnak és az állatok iránti gondoskodást az életről kiterjesztik a halálra is.

Az állatnak már nem kell szenvednie, ha elérte élete végét vagy valamilyen betegség támadta meg. A gazdik gyakran választják az altatást, ha arról kell dönteniük, hogy hagyják e szenvedni a természetes halál bekövetkeztéig a kedvencüket.

A halál után a kisállat temetés, illetve hamvasztás a két út, amire a tulajdonos léphet. A saját kertben történő eltemetést megadott szabályok alapján lehet elvégezni. A földi maradványokat kisállat temetőkben elhelyezni csak akkor van értelme, ha azok nincsenek túl messze.

Temetés és urnás hamvasztás a két, gyakori választás

kisállat hamvasztás Budapesten

A gazdik szívesen visznek virágot a sírokra vagy emlékeznek meg a sírkő előtt állva eltávozott négylábú barátjukról. Jó tudni, hogy hazánkban eleve nincsen sok kisállat temető, mert ezeknek az engedélyeztetése nem egyszerű. Budapest, Győr, Szombathely vagy Tata a kisállat temetővel rendelkező városok közé tartoznak. Egy sírhely körülbelül tíz évre váltható, ezután meg kell újítani.

Végül egyre népszerűbb a hamvasztás, ami sokkal nagyobb szabadságot tud adni a gazdinak. A gazdi el tudja dönteni, hogy a hamvakat megtartja, eltemeti, szétszórja vagy kegyeleti tárgyba tesz e belőle. Ehhez nincs más teendő csak telefonon kapcsolatba lépni a kisállat hamvasztást végző céggel.

Az is a kisállat hamvasztás mellett szól, hogy a temetőben fizetett sírokról egy idő után elfeledkeznek.  A sírt nem látogatja senki és benövi a gaz, maga alá temeti a feledés. A hamvakat tartalmazó urnát viszont bárhová ki lehet tenni. Az elhunyt kis kedvenc emléke örökre élénk marad, a sírja nem válik elhanyagolt, elfeledett hellyé.

A kisállat hamvasztás Budapesten elérhető szolgáltatása a cégünknek. Minden cica, kutya, hörcsög, nyuszi stb. tulajdonost szívesen fogadunk, aki a hagyományos állat temetéseket valamilyen okból nem preferálja. Forduljon hozzánk bizalommal és tegye fel kérdéseit a kollégánknak! A weboldalunkon szerepelnek az elérhetőségünk, a megadott telefonszámon tud időpontot egyeztetni velünk.

Comments are closed.