14 február 2024

Kommentek:

Off
 február 14, 2024
 Off
Kisállathamvasztás budapest

A kisállathamvasztás a városi kiskedvencek búcsúztatásához igényelhető szolgáltatás. A gazdiknak könnyen elérhető segítséget tudunk nyújtani.

A városban is vannak háziállatok

Az állattartás régen a vidéki élet szerves része volt. Az állatokat főleg azért tartották, hogy megéljenek belőlük, illetve segítsenek a napi munkában. Ma az állatok a társ szerepét töltik be és sokan családtag, barát, gyerek szerepbe emelik őket.

A cicák és kutyák tartása nem korlátozódik a kertes házakra. Egy lakásban is kaphat elegendő életteret és megfelelő gondoskodást a kisállat. Az állattartóknak rengeteg eszköz, szolgáltatás, termék áll a rendelkezésére ahhoz, hogy boldog életet tudjanak biztosítani egy szőrös, tollas vagy pikkelyes kiskedvencnek.

Az állatok számára nemcsak az életük évei alatt várhat szeretetteljes gondoskodás a városban, hanem a halálukban is. A legnagyobb különbséget az jelenti a vidéki és a városi állattartás között, hogy nincsen saját tulajdonú zöld terület a gazdik közvetlen környezetében. A séta, a játék helyszíne a közeli parkban, erdőben kínálkozik, de a búcsúztatáshoz ezeket a területeket már nem lehet igénybe venni.

Kisállathamvasztás budapest

A városban is lehet kiskedvencet búcsúztatni

A kutyatartók száma napról-napra növekszik, ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy mi a teendő, ha üt az állat utolsó órája. Nem valószínű, hogy minden gazdi tudja, hová forduljon, mit intézzen, mivel számoljon stb.

Az első feladat, az állatorvos felkeresése. Miután az állat kimúlt, a testét el kell szállítani az állatorvoshoz. Az orvos meg tudja állapítani, hogy a hálál oka nem fertőző betegség volt e. Ez azért fontos, mert szükségessé tesz bizonyos intézkedéseket a többi állat védelmében, illetve egy járvány kitörésének megfékezésében.

Ezen kívül az orvos eltávolítja a mikrochipes kutyákból a beültetett készüléket, az állatot pedig kihúzza a nyilvántartásból. A tetemszállítást és a tetem megsemmisítését is rá lehet bízni az orvosra.

A gazdinak persze van választása és ahelyett, hogy leadja az állatot feldolgozásra, búcsút vehet tőle több módon is. A temetés és a hamvasztás, a hamvak emlékké formálása egyre inkább teret hódító alternatívák az állatbarátok körében.

Kisállathamvasztás budapest

Állatot búcsúztatni a városban

A városi környezet tehát nem teszi lehetővé azokat a tevékenységeket, amik vidéken maguktól értetődőnek számítanak. A gazdi nem temetheti el a nem létező kertjében az állatot, ezért kisállat temetőt vagy kisállat hamvasztót kell felkeresnie.

Szóba jöhet esetleg a nyaralóban, rokonok kertjében történő elföldelés, de a szállítás és a temetés szabályait ilyenkor szem előtt kell tartani.

Egy kis tájékozódás után világossá fog válni a kutyatartó számára, hogy kisállat temetőből nincsen túl sok az ország területén. Jelenleg Alsónémediben, Szombathelyen, Tatán és Győrben működik hivatalosan ilyen hely. Ennek alapján nem csoda, ha sokan a hamvasztást érzik a legvonzóbb opciónak.

A hamvakkal sokkal több lehetőség is jár, ellentétben a hagyományos földbe temetéssel. Az urnákból is több verzió készül, környezetbarát vagy hagyományos, illetve egyedileg gyártott változatban. Az állat maradványaiból egy keveset kegyeleti ékszerhez is felhasználhatnak.

A tetem új élet kiindulópontja is lehet, csak egy kis magocska kell hozzá. Az ötletek sora színes és szinte végtelen, mert a hamvakat gyémánt ékszerhez is hozzá lehet adni vagy akár kilőni tűzijáték kíséretében.

A megbízható kisállathamvasztás Budapesten nem igényel komoly utánajárást. Csupán annyit kell tennie, hogy kapcsolatba lép a kollégánkkal a honlapunkon megadott telefonszámon. Amikor eljön az idő és nem szeretne kapkodni, bízza ránk a búcsú gyakorlati részét!

Comments are closed.