19 szeptember 2023

Kommentek:

Off
 szeptember 19, 2023
 Off
kisállat hamvasztás tudnivalók

A kisállat hamvasztás tudnivalókról minden gazdinak érdemes tájékozódni, aki a négylábú kedvencét nem állatként, hanem valódi családtagként kezeli.

Régen az állattartás fogalma összekapcsolódott a vidéki életformával. A városban élők csak álmodozhattak arról, milyen reggelente egy lelkes kis szőrmók üdvözlésére ébredni. Ma ez teljesen megszokottá vált és a lakhatási körülményektől függetlenül bárki dönthet úgy, hogy egy kisállatért vállal felelősséget.

Kutya vidéken, városban, udvarban, lakásban

Elég csak kilépni az utcára a legforgalmasabb belvárosban és nem lehet úgy megtenni néhány métert, hogy ne jönne szembe egy vagy több kutyasétáltató. A számok is azt mutatják, hogy a magyar emberek különösen lelkes kisállattartók, mert a világon az elsők között foglalunk helyet a kutyatartó országok között.

A korábbi szokásokkal ellentétben a kutyákat ma már nem kizárólag azért tartják, hogy védelmezzék az ingatlant, hanem érzelmi szempontok miatt. Az egyedül élők, az állatbarátok, a kisgyerekes családok is barátként, társként kezelik az állataikat. Nem véletlen, hogy megjelent a viszonylag új keletű szóhasználat, ami társállatnak nevezi meg a kutyusokat.

kisállat hamvasztás tudnivalók

A kutyások nagyobb része valóban családtagnak, barátnak tekinti kedvencét, akit szívesen elkényeztet, akiért aggódik, akit szeret és akit őszintén megsirat, ha elragadja tőle a halál. Ki ne gondoskodna szívesen egy kedves állatról, aki nélkül magányosan telnének a napok? Az elmagányosodó emberek legegyszerűbben úgy érezhetik magukat boldognak, ha egy kisállatról kezdenek gondoskodni. Egy kis négylábú elvesztése, aki mindig ott van a gazdi mellett és feltétel nélkül viszonozza a szeretetet, valós érzelmi megrázkódtatással jár.

Miért a kutya az az állat, ami egyike a legnépszerűbb házi kedvenceknek? Egyedülálló az a szoros kötődés, amivel a kutya viseltet a gazdája iránt. Az állat a természethez kapcsol, aktívabbá teszi a napokat, hatással van az érzelmi állapotunkra is. Azok, akik kutyával élnek együtt, kiegyensúlyozottabbak, az állat a fizikai és lelki egészségre is pozitív hatással van.

Egy kutya élet vége

Sajnos a kutyusok földi élete szívfájdítóan rövid, sokkal rövidebb, mint egy emberé. Amikor az állat a földi léte végére ér, akkor a gazdinak meg kell küzdenie a fájdalommal és a gyásszal. A legjobb módja a gyász feldolgozásának az emlékezés a szépre. Ebben tud sokat segíteni a kisállat hamvasztás.

A hamvasztás nem csupán azt jelenti, hogy a házi kedvencnek megszervezik a végső útját, hanem azt is, hogy elbúcsúztatják és egy emléktárgy is válik belőle. A hamvak urnába kerülnek, az pedig önmagában vagy urna tartó díszdobozban is helyet kaphat a gazdi otthonában.

kisállat hamvasztás tudnivalók

A kutyus, cicus, bármilyen kisállat emlékét hűen őrzi a felirattal, mintával is ellátható doboz, amire bármikor szeretetteljesen nézhet a gazdi. Az ide vezető lépésekben a hamvasztással foglalkozó cégek segítenek. A tetemet egy speciális berendezésben egyedileg hamvasztják el, elszállítva vagy a gazdi által megjelölt helyszínen. A hamvakat urnába helyezik és átadják a gazdinak. Az ár az állat súlyától, nagyságától függ, de egy urnát mindig tartalmaz. Minden alkalommal megértő kollégák folytatják le a procedúrát.

A kisállat hamvasztáshoz válasszon olyan céget, ami felelősségteljes, empatikus és megfizethető szolgáltatást nyújt a gazdiknak! Az ilyen szolgáltatás lényege nem az, hogy kihasználja az állattartók gyászát és nyerészkedjen rajtuk, hanem korrekt áron biztosítsák a búcsú lehetőségét.

A telefonszámunkat megtalálja a honlapunkon, keressen minket bizalommal, ha kérdése van!

Comments are closed.