20 november 2023

Kommentek:

Off
 november 20, 2023
 Off
kutya hamvasztás

A kutya hamvasztás egy környezetbarát temetéshez tökéletesen illik. Mi történjen a hamvakkal a hamvasztást követően?

Macska, kutya vagy ember, mindegyikben közös, hogy rövid élet adatik meg neki ezen a világon. Négylábú vagy két lábon járó élőlényről van szó, az út vége ugyanúgy végződik, mindannyian porrá leszünk végül.

A halottak elbúcsúztatása régi hagyományokra nyúlik vissza. A temetés és a testek elégetése egyaránt megtalálható az emberi szokások között. Az állatoknak nincsen halál tudata, búcsút sem vesznek egymástól, habár több fajra jellemző, hogy az egyedek haláluk előtt elvonulnak meghalni. Ezt a tudomány azzal magyarázza, hogy az állat a gyengesége miatt sebezhetőnek érzi magát és ösztönösen menedéket keres magának.

Az elefántok és a csimpánzok azok a fajok, amik talán a legközelebb állnak ahhoz, hogy felfogják, megérezzék, mi a halál.

kutya hamvasztás

Nekünk, embereknek az élet részét képezi az elmúlás, ami súlyos érzelmi teherrel jár együtt. Egy állat elvesztése semmivel sem jelent kisebb megrázkódtatást, mint amekkorát egy családtag halála. Érthető, ha a gazdik mindent meg szeretnének adni a kedvenceiknek halálukban is.

A kutya hamvasztás csak a kezdet

Egy szeretett állat távozásával olyan űr marad a gazdi életében, amit szeretne kitölteni. Az egyik legjobb módja a keletkezett üresség kitöltésének, ha emléket állít a kutyusnak. A hamvakat temesse földbe és ültessen fát a kedvence maradványaira! Mi lehetne szebb emlék, mint ezt a világot szebbé, jobbá tenni az itt maradt állatok számára?

A temetés alkalmával a földbe kerülhetnek olyan anyagok, amik mérgező hatással vannak a földre, ilyen például a lakkozott fa. Az igazság az, hogy a hamvasztás is lehet nagy energiát igénylő, káros anyagok kibocsátásával járó tevékenység. Ezeket a környezetromboló hatásokat lehet ellensúlyozni az új fák ültetésével, amiknek a növekedését a kisállat maradványai is képesek táplálni.

Halálból élet, hamvakból új fa nőhet

kutya hamvasztás

A régi helyén egy új élet sarjad, a kisállat hamvaiból zöld lombkoronás, sudár fa nőhet ki. A kertben egy gyönyörű fa állít majd a szeretett kutyusnak emléket, miközben újabb állatok másznak fel a törzsén, szunyókálnak a hűs árnyékában vagy játszanak a lombja alatt. Érdemes ezt a lehetőséget megfontolni, mert egyike a legszebb élő, műemlékeknek. Tulajdonképpen komposztálás történik, összekapcsolódik a halál és az élet.

A mi cégünket azért hívtuk életre, hogy a túlvilágra távozó ebeknek, cicáknak és kisállatoknak olyan utolsó utat tudjanak a gazdáik szervezni, amilyet megérdemelnek. Néhány kérdésben kell csupán döntenie a gazdinak és a többit mi elrendezzük. A legnagyobb tapintattal járunk el, együttérzéssel fogadjuk az állatbarátokat, igyekszünk ideális körülményeket teremteni a búcsúhoz.

Szívesen válaszolunk minden kérdésre, segítünk megszervezni a kisállat búcsúját, ha felveszi velünk a kapcsolatot.

Comments are closed.