24 május 2024

Kommentek:

Off
 május 24, 2024
 Off
Tetem szállítás

A tetem szállításról minden egyes kisállat gazdájának gondoskodnia kell. A halott állat utolsó útjára szigorú szabályok vonatkoznak.

Az állatok élete rövid

Egyre több ember tart maga mellett kisállatot, sokan már lakásban is együtt élnek kutyákkal, cicákkal, kisebb állatokkal. A kis bundás négylábúak szeretetet tudnak csempészni a mindennapokba, vidám társaságot nyújtanak bárkinek, aki egyedül érzi magát vagy szeretne egy állatról gondoskodni.

Sajnos az állatok földi pályafutása csupán töredéke az emberi élet hosszának, ez azt jelenti, hogy a legjobb esetben is tizenöt, húsz évig lehetnek az ember hűséges társai. Ha az állatot nem éri valamilyen szerencsétlen baleset vagy nem támadja meg halálos betegség, megöregszik és csendben eltávozik.

Tetem szállítás

A halál közeledik

A társállatok átlagos élettartama tizenkettő év körülre tehető a statisztikák alapján, de a nagyobb testű kutyák esetében ez az idő kevesebb, körülbelül hét, nyolc évnek felel meg.

Az öreg kutyák jellegzetes viselkedést produkálnak, ami jelzi, hogy már nincsenek fizikai, szellemi képességeik csúcsán.

 • lelassult mozgás, céltalan haladás, gyakori tétova ácsorgás jellemzi az állatot
 • többet alszik, gyakran csak fekszik és pihen
 • ok nélkül ugat, többet hallatja a hangját, mint előtte
 • megromolhat az emlékezete, nem ismerhet fel  személyeket a múltjából és jelenéből
 • problémák adódhatnak az állat szobatisztaságával

A halál eljövetele számos kérdést vet fel és több kötelezettséggel is jár a gazdára nézve. A tetem elhantolása környezetvédelmi és közegészségügyi kérdéseket vet fel. Szigorú szabályok vonatkoznak a saját területen történő temetésre, annak érdekében, hogy a felelőtlen elhantolás ne járjon problémákkal.

A szállítás és a hamvasztás előnyei

A tetem szállítását erre a célra felkészült cégre érdemes bízni akkor, ha nem hagyományos temetést szeretne a gazdi. A temetés szabályaival nem kell foglalkozni, a kisállat temetőt nem kell kifizetni, ha a hamvasztás mellett dönt.

Sokan szívesen búcsúztatják az állatot annak egyik kedvenc helyén. Ez lehet a hátsó kert, a séták egyik gyakran megtett útvonala, a közeli erdő vagy mező is. A temetés ezeken a helyeken nem jöhet szóba a szabályozások miatt, de a hamvakat minden további nélkül el lehet szórni. Urnás temetésnél szintén ügyelni kell a szabályokra.

Tetem szállítás

A testet elszállítjuk és a hamvasztás egy kis búcsúval egybekötve elvégezzük, majd a hamvakat átadjuk a megrendelőknek, azaz a gazdiknak. Egy teljes körű szolgáltatás megrendelése azzal az előnnyel jár, hogy:

 • nem kell a szervezésre időt és energiát fordítani
 • nem kell kompromisszumot kötni
 • a gazdi szabadon választhat helyet az állat búcsúztatásához
 • a gazdi eldöntheti, hogy a hamvakat eltemeti, megtartja vagy szétszórja
 • az eljárást állatbarát személyek végzik, nem kell a tetemet orvosra, hatóságokra bízni
 • a társállat szerepéhez illik ez a bánásmód, a búcsú nem kell, hogy személytelen és rideg legyen
 • a hamvasztáson akár minden családtag részt vehet és a választott helyszínen történhet meg a búcsúztatás

A cégünk többféle szolgáltatást is nyújt azoknak az ügyfeleknek, akik élő vagy halott kisállatukhoz szeretnének szakmailag színvonalas segítséget igénybe venni. Élő állatot biztonságos körülmények között tudunk szállítani, állat tetem szállítására alkalmas járművel szintén rendelkezünk. Végzünk hamvasztást, különböző méretű háziállatok számára.

A tevékenységünkről tájékozódjon a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén, illetve kérjen tőlünk tájékoztatást az Önt érdeklő szolgáltatásokról!

Comments are closed.