29 március 2023

Kommentek:

Off
 március 29, 2023
 Off
Elhullott állat elszállítása

A halál minden állatért eljön előbb vagy utóbb. Az elhullott állatok elszállítása is a szolgáltatásaink közé tartozik, nemcsak a tetemszállítás hamvasztáshoz.

Nem mindegy, hogyan kezelik és a tetemnek milyen bánásmód jut, miután az állat távozott az élők sorából. Mindegyik tevékenységet precízen végezzük el az ügyfeleinknek.

A háziállatok a szerető gazdik oltalma alatt állnak, de még ők sincsenek hatással arra, hogy az állatnak mikor üt az utolsó órája. Az ő gyászukat tudjuk egy parányit könnyebbé tenni a tetemek elszállításával és azok elhamvasztásával. A búcsúnak nem kell még nehezebbnek lennie, mint amilyen, nincs szükség még több szomorúságra.

Ne maradjon a helyszínen!

Elhullott állat elszállítása

Az állatok halála nem mindig kötődik a gazdik bánatához, hiszen nemcsak házi kedvenceket tartanak, hanem haszonállatokat is. Az állatfarmokon, gazdaságokban, de a természet érintetlenségét őrző nemzeti parkokban, erdőségekben is természetes jelenség az állathalál. Az így keletkezett tetemekről is gondoskodni kell. Nyilvánvalóan ez nem az a kategória, ami a házi kedvencekre vonatkozik. A tetemeket nem szállítják el egyenként, hogy aztán az erre alkalmas hamvasztó berendezésben hamuvá égessék.

A vadakat és haszonállatokat az erre a célra létesített állat tetem égetőkben semmisítik meg. A szakmai kifejezéssel élve, állati eredetű hulladékot szabályosan kell kezelni. A tetemeket a megfelelő körülmények között, az előírások szerint higiénikusan tárolják, majd az erre tervezett és fenntartott berendezésben elégetik azokat.

Az elhullott állatokat nem szabad a többi állat közelében hagyni, ahogyan az sem jó ötlet, ha egy állattenyésztő a betegségben, egyéb okból megdöglött állatait elföldeli. A szakszerű elégetés a környezetre nézve kisebb terhelést jelent. A tetemek egyébként is szomorú, nem ritkán gyomorforgató látvánnyal járnak, így emiatt is célszerű azonnal szállítással, megsemmisítéssel foglalkozó cégek számát hívni, ha valaki ilyesmivel találkozik.

A szabadban hagyott állatok tetemei könnyen elkezdhetnek fertőzéseket terjeszteni, veszélyeztethetik az élő állatok egészségét, valamint az emberek lakta területek összképét, higiéniai színvonalát is rontják. Bármilyen fajtájú, nagyságú háziállatról, haszonállatról vagy számon tartott vadállatról van szó, a haladéktalan intézkedés létfontosságú.

Mi a teendő az elhullott állattal?

Elhullott állat elszállítása

Az állatok a vadasparkokban, természetvédelmi területeken természetes halállal vagy balesetben is eltávozhatnak.  A leggyakoribb ok sajnos a gázolás. A rossz látási viszonyok, a hirtelen az útra kiszaladó állatok miatt az autósok könnyen lehetnek az állathalál okozói. A beteg, sérült állatok is ott lehelik ki a lelküket, ahol már nincs tovább. A tetemek eltávolítása az ebben jártas, megbízott cég feladata, ha a terület illetékesei helyszínre hívják. A tetem elkülönítését követően a kiérkezés a helyszínre, az elszállítás, majd a telepre szállítás és az ártalmatlanítás a soron következő lépések.

A természetvédelmi területről származó tetemeket és az egyéb állat állományhoz tartozó tetemeket egyaránt ránk bízhatja. Háziállatok elszállítása mellett elhullott állatokkal is foglalkozunk. A célunk, hogy minden állat elérje az útja végét és azt a körülményekhez képest  méltó módon tehesse meg.

Amennyiben szüksége van a profi szolgáltatásainkra és tudomása van olyan állat tetemről, aminek sürgősen elszállítást kell megszervezni, csak telefonáljon nekünk! Keressen minket bizalommal és tudjon meg mindent arról, hogy mit vállalunk és mennyiért vállaljuk! A honlapunkon tettük közzé az elérhetőségeinket.

Comments are closed.