9 május 2023

Kommentek:

Off
 május 9, 2023
 Off
állattetem elszállítás

Az állattetem elszállítást magánszemélyek és állatorvoslással foglalkozó intézmények is ugyanúgy igényelhetik tőlünk.

Szállítást rendelhet tőlünk magánszemély

állattetem elszállításA házi kedvencek bearanyozzák a hétköznapokat, önzetlenül adnak szeretetet és soha nem morcosak vagy gonoszak. Egy kis méretű kutya vagy egy puha cica elfér egy lakásban is, ezért nem csoda, ha a házi állat tulajdonosok száma egyre csak növekszik. Az állattartásnak azonban megvannak a maga árnyoldalai. A kisállatok rövidke földi pályafutása gyorsan véget ér, ami a fájdalma elválás élményét rója a gazdira.

A halott állat tetemét nem kell egyedül eltemetnie, utolsó útjára kísérnie, ezért vagyunk mi. Az állat tetemének elszállítását és annak elhamvasztását is meg tudja rendelni a csapatunktól. Annak érdekében, hogy a teljes procedúra minél kevesebb zökkenővel járjon, a gazdinak is ki kell vennie a részét az előkészületekből.

Az első  és legfontosabb dolog, ami a gazdi feladata, az a gyors cselekvés. Egy halott állat teteme gyorsan elkezd bomlani, ezért nem szabad bármeddig húzni a temetést. Amint lehet, hívjon állatszállítót, ami akár órák múlva is ki tud érkezni a helyszínre, hogy elszállítsa az állatot, igény szerint hamvasztani.

Az is előfordulhat, hogy a szállításra nem kerül sor még aznap, ezért további intézkedések várnak a gazdira. Az állat haláláról az állatorvost is tájékoztatni kell. Sok állatban azonosító chip is van, az állatorvosnak ezt el kell távolítania, mielőtt, elszállítják, hamvasztják vagy temetik az állatot. Az orvosnak tudnia kell, hogy az állat már nem tartozik a kötelező oltások miatt behívható állatok köré.

Gondoskodnia kell arról, hogy a test bomlását lelassítsa és ameddig a szállítás meg nem történik, az állatot elkülönítse. Mit kell tennie? Mindenekelőtt keressen egy helyiséget, tárolót, ahol a leghalacsonyabb a hőmérséklet. Jó, ha valamilyen takarást kap a test, ez lehet egy zsák vagy régi lepedő is.

Az állatorvosoktól, állatmenhelyektől is szállítunk tetemet

állattetem elszállítás

Az állatorvosi rendelők és állatkórházak hatáskörébe tartozik, hogy a páciensek elhalálozott házi kedvenceiről gondoskodjanak. Az állatmenhelyeknek általában nincs lehetőségük az eltávozott állatok teteméről gondoskodni, sokszor az élő állatoknak is alig jut hely. Minden esetben haladéktalanul hívni kell az állattetem szállítással foglalkozó céget.

Az állat mielőbbi elszállítása nemcsak közös érdek, de szabály is kötelezi rá az intézményeket. Egészségügyi, járványügyi szempontból is veszélyes bomló állattemet tárolni. Az állati eredetű melléktermék, a hivatalos megfogalmazás szerint minden elhullott állat megnevezése. Az emberre veszélyes, ezért meg kell tenni a szükséges lépéseket a hatékony és gyors kezelés érdekében.

Sajnos előfordulhat, hogy az állatokért már nem mennek vissza. Amennyiben a gazdi ismeretlen helyen tartózkodik, úgy a tetemről való gondoskodás, illetve annak ártalmatlanítása az önkormányzat feladata.

Az állatok tetemének szállítását 24 órán belül meg kell kezdeni. Ideális esetbe egy ilyen szolgáltatást végző cég rendelkezik akkora kapacitással, hogy ezt meg tudja oldani. A gyorsaság és a profi végrehajtás minden félnek az egyértelmű érdeke.

A kutyák, cicák, kisállatok halála után jön el a mi időnk. Az a feladatunk, hogy minden tekintetben megkönnyítsük azokat a terheket, amik egy állat eltávozásával járnak. Mind a fizikai, mind pedig a lelki súlyokat segítünk feloldani azoknak, akik igénybe veszik az állatszállításra vonatkozó szolgáltatásainkat. Hívjon minket, ha kíváncsi a részletekre!

Comments are closed.