24 augusztus 2023

Kommentek:

Off
 augusztus 24, 2023
 Off
cica hamvasztás tudnivalók

A cica hamvasztás tudnivalók tájékoztatnak a speciális búcsúztató menetéről. Ennek érdekében mindent tisztázunk a következő néhány bekezdésben.

A kisállatok sajnos nem élik túl a gazdáikat. Jó esetben az egész életüket egyetlen gazdi oldalán töltik el,  boldogan és békében. Egy szerető gazdinak minden napja azzal telik, hogy finomságokkal traktálja kedvencét, játszik vele és amikor csak lehet simogatja. Ha a kisállat megbetegszik, gondoskodik arról, hogy minél előbb felgyógyuljon és mindent megad neki, ami az egészséges és boldog élethez csak kellhet. Sajnos eljön az a pont, amikor a beteg cicán már nem segít az állatorvos, sem pedig a felírt kezelés. Betegség, az eltelt évek vagy baleset is okozhatja, hogy a cica elér az élete végére és el kell hagynia a szerető gazdiját.

A kisállatok halála legalább olyan nagy lelki megrázkódtatást jelent a házi kedvenc gazdájának, mintha egy rokont veszítene el hirtelen vagy hosszú betegség után. Sőt, vannak, akiknek az állataik jelentik a családot, tehát indokolt, hogy meggyászolják azt az élőlényt, ami mellette volt jóban és rosszban is, rövid kis élete során.

cica hamvasztás tudnivalók

A gyászhoz hozzátartozik az elengedés is

A szeretet helyét átveszi a gyász és a gazdira nehéz napok, hetek, sőt hónapok várnak. Mindenekelőtt döntést kell hoznia arról, hogy mit is kezd az állat földi maradványaival. Az állat maradványaira többféle sors is várhat. Ezt ma már kulturáltan lehet megoldani és nem kell a régen szokásnak számító, dögkutak használatát számításba venni.

A gazdi elföldelheti a saját telkén vagy igénybe veheti kisállat temető szolgáltatásait is. A tetem kezelésével kapcsolatos intézkedéseket az állatorvos segítségével is intézheti a gazdi. Ha az állat 40 kg feletti, a temetés nem megoldható, így az állatorvosra lehet bízni az elszállíttatást. Egy cica ennél könnyebb, tehát a gazdinak kell megszervezni a temetést. Milyen lehetőség marad ezeken az opciókon kívül? A temetés egy korszerű formája az állathamvasztás

Mivel jár a kisállatot hamvasztatni?

A hamvasztás nem jelent ismeretlen fogalmat, egyre többen veszik igénybe a kisállat tulajdonosok közül a búcsúnak ezt a viszonylag modern alternatíváját. Mit ad egy ilyen szolgáltatás azoknak, akik nemrég vesztették el a kedvencüket? A búcsúnak egy sokkal cicabarátabb és bensőségesebb módját tudja nyújtani a hamvasztás, mint a többi, általánosan elfogadott módszer. Nem kell leadni az állatorvosnál a tetemet, magára hagyni egy állat temetőben vagy elásni a kert végében a cicát.

A hamvasztás egy erre a célra tervezett mobil berendezéssel történik. A gazdi kívánsága szerint tehát bárhol megtörténhet a búcsúzással egybekötött hamvasztás.
cica hamvasztás tudnivalók
Az állat mérete, súlya alapján az eljárás ideje minimális időt igényel, súlytól függően pár óra. Az árban benne van a kiszállás, a hamvasztás és a maradványok összegyűjtéséhez szükséges urna. Természetesen nincs kizárva, hogy az ügyfél saját urnát hozzon és abba gyűjtse a cicahamvakat. Az állat hamvasztásának ideje és az egyeztetett helyszín távolsága meghatározó a végső árra nézve.

Amennyiben tanácsra van szüksége az előkészületeket illetően, nyugodtan vegye fel a kapcsolatot velünk és a kollégánk ellátja hasznos információkkal.

A hamvasztással kapcsolatos szolgáltatásunk mellett még kisállat szállítással is segítjük a gazdik és állataik mindennapjait. Keressen minket, ha bármelyik tevékenységünket szeretné igénybe venni! A munkatársaink minden esetben tisztelettudóan, empatikusan végzik a dolgukat és minden ügyféllel ugyanolyan türelmesen bánnak.

A kérdésekre bármikor válaszolunk a weboldalunkon szereplő elérhetőségek egyikén.

Comments are closed.