28 december 2023

Kommentek:

Off
 december 28, 2023
 Off
kisállat hamvasztás

A kisállat hamvasztás a gyász feldolgozásához és az emlékek megőrzéséhez is egy lépéssel közelebb viszi a kisállat gazdiját.

Talán nincs a világon még egy olyan lelki megpróbáltatás és érzelmi súly, mint amit egy szeretett lény elvesztése felett érzünk. A barátok, rokonok, szerelmek, emberek és állatok földi élete véges és sajnos nem egyszerre fejeződik be.

A négylábú kedvencek közül a cicák és kutyák azok, amiket leggyakrabban választanak társul az emberek. A gazdáikhoz mélyen kötődő állatok mindent megkapnak az életükben, de még a halálukban is. Az állatok tulajdonosai többféle módon küzdenek meg a veszteség érzéssel, a gyásszal.

A kisállat halála után mi marad?

A halál után üresség marad, fájdalom és emlékek hosszú sora. A gyászolók gyakran valamilyen tárgy segítségével őrzik a szeretett állat emlékét. Ez a tárgy gyakran egy fénykép, a kisállat után maradt játék, nyakörv vagy takaró. Az emléktárgy lehet sokkal közelebbi dolog is, például egy része az állatnak.

Nem kell semmi morbidra gondolni, a kisállat hamvasztás után maradt hamvakra céloztunk vagy néhány szálra a kutyus, cicus bundájából. Természetesen van annak ízléses módja is, hogy a kisállat földi maradványait konzerválni lehessen. Nincs szükség arra, hogy a hamvakat arra nem alkalmas formában tárolja. Ezeket a maradványokat szokás kegyeleti ékszerbe tenni.

kisállat hamvasztás

Mitől különleges a kegyeleti ékszer?

A kegyeleti ékszer, gyász ékszer, emlék ékszer vagy temetési ékszer elnevezés mind ugyanazt a tárgyat jelöli. Egy esztétikus, speciális tárgy készül, külön megrendelésre, ami a gazdi négylábú kedvencének állít emléket.

Sokkal többről van szó, mint egy szimpla ékszerről. Ezek a tárgyak emléket képviselnek és minden esetben egyedileg készítik el őket.

A gazdinak lehetősége van arra, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek alapján eldöntse, mekkora méretű, milyen formájú és alapanyagú legyen a gyász ékszer. Az egész kiegészítő megtervezésének és létének egyetlen célja van, mégpedig az, hogy enyhet nyújtson a veszteség fájdalma elől és szép emlékeket idézzen fel a kisállatról.

A temetési ékszer lényege, hogy hatalmas érzelmi értéke van, ugyanakkor fontos az is, hogy esztétikus kiegészítő készüljön. Az ékszer emlékeket örökít meg, magába zárja örökre a cica vagy kutya lényét. Abszolút személyes és egyedi lesz a bele zárt hamvaktól és a megtervezett külsőnek köszönhetően.

kisállat hamvasztás

A kegyeleti ékszer cicusra vagy kutyusra szabva a  nem mást szimbolizál, mint a gazdi szeretetét és a kisállathoz fűződő örök kapcsolatát. Mindig közel tarthatja magához a kiegészítőt, bármikor rápillanthat, amikor hiányzik neki a néhai kedvence. Nem kell a sírt látogatni vagy egyéb módon felidézni a kisállat közelségét.

Minden gyász ékszer megismételhetetlen és egyedi, gyakorlatilag olyan, mint egy formatervezett, mini urna. Érdemes elkészíttetni egyet vagy akár többet, hogy a család tagjai kapjanak belőle. Kösse össze a gyász ékszer készíttetést a kisállat hamvasztással és emlékezzen kedvencére egyedi módon!

A kollégáinkkal azért dolgozunk, hogy az állatbarát kisállat tulajdonosok nehéz időszakában segítséget nyújtsunk. Amikor eljön az ideje a végleges és fájó búcsúnak, tudni fogja, hogy a kedvence jó kezekben lesz. Tisztelettel bánunk a földi maradványaival, mert átérezzük a gazdi gyászát. A kutyus vagy a cicus megkapja azt a szeretetet halálában is, amit megérdemel.

A hamvasztás árairól, a menetéről, feltételeiről és egyéb tudnivalóiról is szívesen nyújtunk további felvilágosítást a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén.

Comments are closed.